Nye titler jeg gleder meg til

Det er så mye kult av bøker og tegneserier som kommer fremover!

Jeg gleder meg aller mest til Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist, forventet utgitt 6. april av Cappelen Damm. Til tross for at jeg allerede har hørt den som lydbok på svensk, så har jeg tenkt til å atter igjen fordype meg så fort jeg får klørne i den norske utgaven. At jeg lyttet til den som lydbok sier noe om hvor interessert jeg er i å få med meg Lindqvists nyeste så fort som mulig. Jeg kan nemlig ikke fordra lydbøker… 

Lindqvist utsetter oss denne gangen for det svenske campinglivets “gleder” og som om det ikke er nok, så må vi lide oss igjennom en klaustrofobisk utgave av bermuda triangelets mysterium. Hvor befinner egentlig disse jævla campingvognene seg, og hvordan skal de stakkars svenskene løse dette? Som vanlig får vi gode karakterskildringer, en passe dose sosialrealisme og glem for all del ikke uhyggen. Koser meg glugg ihjel hver gang jeg åpner en Lindqvist-bok. Mer, værsåsnill!

Trigger warning av Neil Gaiman utkom den 3. februar, men jeg har ikke kjøpt den enda.. Gaiman er en av de mest produktive forfatterne, og her glimrer han til med enda en novellesamling. Jeg er nesten bombesikker på at jeg kommer til å like denne, for jeg har likt de andre novellene veldig godt. Håper den ikke inneholder mye jeg allerede har lest.

I slutten av februar dukker Gjestene av Sarah Waters opp i norsk drakt. Dette høres ut som en klassisk Waters’ roman, det vil si en historisk roman med romantiske forviklinger, og en god dose spenning.

Skogen i tapetet av Stig Beite Løken ventes 24. februar. Dette er forfatterens første roman. Tidligere har jeg lest Det finnes ingenting mer livsbejaende enn å være mørkredd, en samling uhyggelige noveller. Jeg likte den kjempegodt og nå er jeg spent på om Løken fortsetter å skrive på kanten av det realistiske, eller ei. Tror uansett det blir en bra bok.

1. mars utgis Marsboeren av Andy Weir. Denne har jeg hatt i kikkerten lenge, og vurderte å kjøpe den på engelsk. Glad jeg ventet, nå kan jeg låne den på biblioteket i stedet! Klarer nesten ikke holde ut til jeg kan bli med til planeten Mars og være strandet der med nok forsyninger for 11 måneder, men ingen mulighet for å bli reddet før om 4 år…

Joe Hills tegneserier er veldig kule, for eksempel Locke and Key. Romanene hans har noen ganger passet meg, men ikke alltid. Novellesamlingen hans 20th Century Ghosts er genial. 3. mars slippes hans nyeste roman på norsk, NOS4A2. Jeg skal låne den på biblioteket, så da er det ikke så farlig om den ikke faller i smak. Den høres spennende ut, så jeg håper på en god opplevelse. Klikk her for å lese et lite utdrag fra romanen.

The buried giant av Kazuo Ishiguro ventes utgitt i mars. Kjenner at det for min del er mye spenning knyttet til denne. Hans tidligere, Never let me go, var en perle. Dette, kombinert med at han gir ut bøker så sjelden, gjør at denne nye kan fort bli enda et mesterverk og dermed en fantastisk opplevelse. Jeg krysser fingrene og venter spent…

21. april kommer Buffy the Vampire Slayer, sesong 10 #2. Dessverre begynner karakterene å bli mer og mer karikerte, men jeg har ikke falt av serien enda. Fornøyelig å vite hva som skjer med de elskede figurene selv etter så mange år.

29. april ventes Batman volume 6, Graveyard Shift. Har vært hektet på denne maskekledte mannen siden min kule kollega introduserte ham for meg i fjor, og har lest igjennom de tidligere heftene ørten ganger i påvente av neste i serien. Det beste er at man trenger ikke å kunne noe som helst om Batman fra før for å kunne lese disse, så det er bare å slenge seg med hvis man er nysgjerrig!