Lille stjerne

Det hender man leser bøker som er så grufulle og godt skrevet at de bare setter seg fast i hodet og nekter å forlate det igjen. For meg er John Ajvide Lindqvists bøker slik.

Hans fjerde bok, «Lille stjerne» utmerker seg. Noen hevder Lindqvist her tar steget vekk fra skrekksjangeren, men jeg kan ikke være enig. Boken er for ubehagelig og grusom!

Boken handler om Theres og Teresa. To fullstendig ulike jenter, med svært ulik bakgrunn. Theres ble funnet i skogen som baby, halvveis begravet i en plastpose. Hun vokser opp i kjelleren til sin redningsmann, der lever hun isolert og i en transeliknende katatoni, velsignet med en usedvanlig vakker sangstemme. Teresa bor derimot hos en helt vanlig forstadsfamilie. Hun er ordinær, kjedelig, overvektig og ensom. Møtet mellom de
to jentene forandrer livene deres for alltid. Som leser tas vi med på reisen de to jentene gjør sammen, gjennom håpet om å få utgitt en cdplate hvor Theres synger og Teresa skriver tekstene. Til dannelsen av en flokk jenter som blindt
følger sitt idol, Theres. Historien videre er et blodig oppgjør med hele platebransjen…

Lindqvist sparer ikke på kruttet i denne boken. Det er blodig, voldelig og utrolig dystert. Det er en realistisk samtidskritikk av hvor galt det kan gå når mennesker lever på kanten av samfunnet og ikke får ta del i det andre tilsynelatende ufortrødent får. Det er en oppvekstroman og en skremmende historie om jenter som føler seg mobbet, misbrukt og venneløse. Dette er grufull lesning, fra Nordens beste skrekkforfatter. Les den hvis du tør!

 photo lindqvist-john-ajvide-lille-stjerne.jpg

  • Tittel: Lille Stjerne
  • Forfatter: John Ajvide Lindqvist
  • Paperback: 496 sider
  • Utgiver: Cappelen Damm
  • Språk: Engelsk
  • ISBN: 9788202336547
  • Forfatters hjemmeside: http://johnajvide.com/hem/