Neil Gaiman i Norge

Først la Outland ut kryptiske meldinger på sin Facebook-side. For diehard fans ble det umiddelbart klart hvilket forfatterskap det ble hintet om, men hvorfor det ble hintet, det visste man ikke.

Før nyheten sprakk: Neil Gaiman besøker Norge.

Da vi sto i køen og ventet på å slippe inn til HBOs Game of Thrones-utstilling, diskuterte vi om det egentlig er verdt det å stå i kø så lenge. Samtalen dreide naturlig nok over i drømmerier. Hvem og hva ville vi vært villige til å stå dødslenge i kø for? Finnes det noen der ute vi beundrer så mye at vi ville ofret MYE for å få treffe dem?

Noen av de andre hadde en del på sin liste, som de gjerne kunne tenke seg å møte, og som de kunne ofret både tid og helse for. Men min liste er ganske kort. Jeg har ikke tenkt å avsløre hvilke andre navn som befinner seg på den, men et av dem er Neil Gaiman.. så jeg skrøt av at ja, Neil er så kul! Hvis han kommer til Norge, da ville jeg uten å nøle ha parkert legemet i kø i timesvis. Ikke visste jeg vel da at snart måtte jeg stå for det jeg så bråkjekt skrøt av!

Det meldte seg umiddelbart nerver da nyheten om at Gaiman besøker Norge, ble sluppet. Tenk om helten, når man endelig ser ham i virkeligheten, viser seg å være en ekkel, oppblåst blei? Tenk om køen blir så lang at man ikke noensinne når enden og får det etterlengtede signaturen? Tenk om man ikke får plass i den lille salen i Litteraturhuset! For noen sopphjerner som tror at den lille salen i Litteraturhuset har nok plass til å huse alle de trillionene med nordmenn og svensker og dansker som garantert kommer for å høre på han! Tenk om jeg måtte køsove i dagesvis! Kom sjefen til å gi oss fri fra jobb?!

Heldigvis slapp jeg å stå noe særlig i kø, takket være det fine opplegget som apparatet rundt Gaiman hadde ordnet. I det hele tatt slapp jeg å ofre noe som helst. Det var køsystem og billetter og bare fryd og gammen. Først leste han høyt fra den nye boken sin, og jeg fikk gleden av å høre en av mine store helter fortelle en historie om dinosaurer. Og så fikk jeg signaturer i bøkene jeg hadde med. Og etterpå bar det av sted til intervju på Rockefeller, hvor vi fikk høre ham snakke om det han brenner for og så ble det enda mer høytlesning.

I ettertid tror jeg vi kan slå fast at knapt noen forfatter har tatt seg så god tid til sitt publikum. Gaiman rakk å signere en ufattelig mengde bøker, og gjorde unna en hel haug med intervjuer. Han hadde tid til oss alle sammen, og i mellom alle slagene så twitret han med oss også. Det får knapt blitt et bedre møte med sin helt enn det!

Her kan du lese intervjuer og bloggposter fra Neil Gaimans besøk i Norge:

Hvis du til slutt har lyst til å lese noe av Neil selv, så du kan vite hva alt oppstyret handler om, her kan du lese Cinnamon, en av hans noveller.

PS: Tar gjerne i mot tips hvis du vet om flere bloggposter fra Gaimans besøk som fortjener å komme på lista!