The Humans

Jeg har lest en artig bok, The Humans av Matt Haig. En annerledes scifi om et romvesen som stjeler kroppen til et menneske fordi mennesket har løst et matematisk problem som ville gitt menneskeheten et gigantisk fremskritt. Og det vil ikke romvesnene ha noe av, for menneskeheten er en primitiv, navlebeskuende rase som ikke fortjener å nå et høyere utviklingsnivå… 

Romvesenet som havner i kroppen til matematikk-professoren skjønner da heller ingenting av menneskeheten ved første øyekast. Likevel ender det jo som det bør, med at det kalde intellektet sakte men sikkert innser at menneskets uendelige spekter av følelser, vilje og kjærlighet er verdt så mye mer enn krystallklar, isnende logikk.

 photo thehumans_zps1c941d35.jpg

Jeg likte best situasjonskomedien som oppstår når romvesenet ikke skjønner bæret av menneskelig skikk og bruk. Som når han vandrer naken gatelangs og spytter på alle han ser fordi han misforstår og tror at det er slik man hilser på hverandre. Eller når han havner til sengs med studenten sin og så nevner det til kona i forbifarten, for ingen hadde vel sagt til han at sex ikke er noe man har med hvemsomhelst i hytt og pine…

En veldig artig bok, lettlest, hjertevarm og litt annerledes uten at den utfordrer leseren for mye.

Her kan du lese bokens første kapittel!

Og her kan du se en kjempefin trailer til boken. Verdt å se: Advice for a human (from The Humans by Matt Haig).

  • Tittel: The Humans
  • Forfatter: Matt Haig
  • Paperback: 304 sider
  • Utgiver: Canongate Books Ltd; Trade Paperback edition (9 May 2013)
  • Språk: Engelsk
  • ISBN-10: 0857868764
  • ISBN-13: 978-0857868763
  • Forfatters hjemmeside: http://www.matthaig.com/