The Walking Dead i spillformat

walking dead game

Jeg digger spill, tegneserier og zombier. Du kan jo tenke deg min glede når min favorittegneserie om zombier ble utgitt i spillformat! The Walking Dead utgis nå som en slags interaktiv historie i flere episoder, hvor du spiller hovedpersonen Lee, som må ta seg av den lille jenta Clementine. Verden er befolket av menneskespisende zombier og menneskene er i beit av trygge steder å oppholde seg. Alle samfunnsstrukturer er opphevet og menneskene er overlatt til å måtte klare seg selv. Ved spilling digger jeg umiddelbart at spillet består av passende mengder gåter, action og rollespill. De ulike svarene eller handlingene jeg får Lee til å avgi, påvirker også forholdet hans til de andre karakterene, og hvordan historien forløper. For eksempel må jeg i et hjerteskjærende øyeblikk avgjøre hvem av to mennesker jeg skal redde – den ekle, snørrspisende lille gutten Lee aldri har snakket med, eller den greie og kjekke fyren som Lee har samarbeidet med allerede?

Selvsagt reddet jeg den ekle ungen.

Det er liksom sånt man bare må gjøre.

Også må man bare lide seg gjennom konsekvensene av valget man har gjort. Jeg reflekterte imidlertid inderlig over hvor heldig jeg er som faktisk ikke befinner meg i en zombiebefolket verden (men for sikkerhetsskyld har jeg laget en nødplan med oversikt over hva man gjør dersom det plutselig skulle skje, man vet jo aldri, så det lønner seg å være forberedt).

Spillet er skikkelig artig og spennende. Visuelt sett like bloddryppende og ubehagelig som tegneserien og tvserien. Spillformatets interaktivitet gir derimot en ekstra dimensjon til The Walking Dead-universet som gjør at du nærmest føler uhyggen og desperasjonen i de umenneskelige situasjonene, krype innunder huden og skremme vannet av deg på en måte som tegneserien og tvserien ikke klarer…

Forresten trenger man ikke store spilleforståelsen for å kunne klare å spille Lee igjennom de ulike grusomme hendelsene han må igjennom. Ved et tilfelle klarte jeg å sparke en stakkars zombie i hodet ca 17 ganger før jeg fant ut hva som var den korrekte måten å kverke den på, og dermed komme meg videre..