Game of Thrones på norsk!

I kveld er det premiere på den mye omtalte tvserien Game of Thrones, i USA. Men når og hvor kommer den på norske tvskjermer?

Forrige dagen ble mysteriet tilfeldig avslørt da jeg fikk øye på baksiden av ett nummer av Se og Hør. Der kunne jeg til min store forskrekkelse lese at Canal Plus har sikret seg rettighetene til serien og sender første episode onsdag 04. mai klokka 20:00. Det er jo dermed ikke så lenge for norske tvseere å vente på å få se denne etterlengtede serien. Såfremt man er blant de som faktisk abonnerer på Canal Plus da. Hvem gjør det egentlig? Her i huset har vi tv1000 og DET endrer seg ikke med det første….

Håpet er uansett at NRK vil sende serien, kanskje til neste år. NRK har tross alt vist mange av de andre store seriene som HBO (den amerikanske tvkanalen som produserer Game of Thrones) har laget, blant annet True Blood og The Sopranos.

Derimot har jeg en gledelig nyhet, og det er at Game of Thrones BØKENE vil bli utgitt på norsk! Det forholdsvis nystartede Vendetta forlag har sikret seg rettighetene til å utgi serien, og den første boken i serien kommer allerede i mai. Vi får håpe det blir en god oversettelse, for i denne fantasy-verdenen er det jammen mye rart å bryne seg på. Den første boken skal hete “I vargens tid” og den kan allerede forhåndsbestilles blant annet hos capris.no. Jeg har lest den på engelsk, men jeg er alltid interessert i å lese norske oversettelser. Noen ganger er de gode, andre ganger rett og slett utrolig dårlig oversatt. Men det er en annen historie.

Game of Thrones blir nok den store snakkisen fremover, håpet er at tvserien oppfyller alle drømmene og fantasiene til de tusenvis av fans som har lest bøkene i årevis. Jeg gleder meg 😉

 

Photobucket