Kanotur bak huset

 photo IMGP4840b_zpsmhzg2ytq.jpg

For oss er varer kanosesongen lenge. Fjorårets første tur var allerede i januar. Det skyldtes hovedsaklig det våte og varme været, som førte til at mengder med snø og is smeltet og forvandlet isødet til en enorm vannpøl som strakte seg langt utover breddene vannet vanligvis forholder seg til. I oktober i fjor var det atter igjen oversvømt, om enn ikke like mye som tidligere. Den lille bekken bak huset er vanligvis for liten til å sette ut kanoen i, den er så liten at den nesten ikke synes. Nå derimot, så det ut som om det var en hel liten sjø bak huset. Ofte er det svaner på besøk da, og det er koselig. Uansett, vi bestemte oss umiddelbart for at vi måtte ut med kanoen igjen. For anledningen hadde vi laget en varm chilisuppe som vi hadde med på termos, den smakte himmelsk ved siden av hjemmelaget beef jerky. Det var kjølig og godt i luften, så vi kledde oss godt.

Denne turen endte med å bli en magisk liten reise i et drømmelandskap man ikke ser så ofte. Trærne står med vann langt oppover stammene, og speiler seg i den blanke overflaten. Padleturen tar oss steder vi vanligvis ville gått på føttene, for til vanlig er det tørt her. Da padler vi gjennom trange åpninger blant høye trær som stenger for oss på alle kanter. Det er en grønn, våt og underlig opplevelse. Buskas som vanligvis er grønt står som svart kjetting midt i en blank overflate, og vokser nedover og oppover samtidig ettersom refleksjonen av grenene spiller utover. Bølger forstyrrer roen, og gjør at gjenskinnet fra himmelen over glitrer og skinner på vannet. Det er stille og mørkt på en slik tur, men vi la godt merke til den illsinte beveren som slamret halen sin hardt i vannet flere ganger for å markere at han ikke likte å ha oss i nærheten. Vi så ikke snurten av ham, men så trengte han ikke være i nærheten av oss heller til tross for at vi hørte han så godt. Det er kraft i den halen og jeg håper egentlig jeg slipper å treffe på en rett i nærheten av kanoen…

Det er mye sjelefred i en slik tur. Alle dagliglivets utfordringer må vente, det eneste man kan gjøre er å konsentrere seg om padletak, og det man ser rundt seg. Det er himmel og skog og vann som finnes hvor det egentlig ikke skal finnes. Som sjøen i enden av innsjøen, en umulighet som oppstår fordi naturen er finurlig slik.

 photo IMGP4679b_zpscdsgpn9i.jpg

 photo IMGP4739b_zpslmodh9eg.jpg

 photo IMGP4769b_zpsn306zewr.jpg

 photo IMGP4785b_zpsiuyej3d2.jpg

 photo IMGP4801b_zpsjix727hn.jpg

 photo IMGP4817b_zpsonjnfecd.jpg

 photo IMGP4834b_zps3ppcyryn.jpg

 photo IMGP4838b_zpsdqrzcmkm.jpg

 photo IMGP4841b_zpszv1xhyo5.jpg

 photo IMGP4844b_zpsmy8tghm5.jpg

 photo IMGP4845b_zpsn2dbot7k.jpg

 photo IMGP4851b_zpsglv5vw5i.jpg

 

 photo IMGP4857b_zpsvrboahjd.jpg

 

 Dette er skrevet til pappa fordi han så gjerne vil se bilder fra kanoturene våre, og fordi jeg synes det er morsomt at han helt sikkert aldri hadde trodd jeg kom til å bli en kanonerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).